Saturday, January 16, 2016

Grains Measurement Unit in Tamil Thaniya Alavugal Alaveedugal தானிய அளவுகள்

Grains Measurement Unit in Tamil Language

Measurements in ancient Tamil land were widely different from modern day metric and imperial systems. The following shows grains volume in ancient Tamil history.

1 குணம்
kuNam
smallest unit of volume
9 குணம்
kuNam
1 மும்மி
mummi
11 மும்மி
mummi
1 அணு
aNu
7 அணு
aNu
1 இம்மி
immi
7 இம்மி
immi
1 உமிநெல்
uminel
1 சிட்டிகை
sittigai
7 உமிநெல்
uminel
360 நெல்
nel
1 செவிடு
sevidu
5 செவிடு
sevidu
1 ஆழாக்கு
aazhaakku
2 ஆழாக்கு
aazhaakku
1 உழக்கு
uzhakku
2 உழக்கு
uzhakku
1 உரி
uri
2 உரி
uri
1 படி
padi
8 படி
padi
1 மரக்கால்(குறுணி)
marakkaal(kuRuNi)
2 மரக்கால்(குறுணி)
marakkaal (kuRuNi)
1 பதக்கு
padhakku
2 பதக்கு
padhakku
1 தூணி
thooNi
5 மரக்கால்
marakkaal
1 பறை
paRai
80 பறை
paRai
1 கரிசை
karisai
48 படி
padi
1 கலம்
kalam
96 படி
padi
1 பொதி(மூட்டை)
pothi (mootai)
21 மரக்கல்
marakkal
1 கோட்டை
Kottai
22 மாகாணி
maakaani
100 g
1 படி
padi
1800 அவரை
avarai
pulse pods
12,800 மிளகு
miLagu
pepper seeds
14,400 நெல்
nel
paddy grains
14,800 பயறு
payaRu
grains
38,000 அரிசி
arisi
rice grains
115,200 எள்ளு
ellu
sesame seeds



Related topics:
காலம் அளவுகள் (Kaalam Alavugal) – Time Measurement/Units   |   நில அளவுகள் (Nila Alavugal) – Land Measurement/Unit   |   தங்கம் அளவுகள் (Thangam Alavugal) - Gold Measurement/Unit   |   பண்டம் அளவுகள் (Pandam Alavugal) - Goods Measurement/Unit   |   திரவ அளவுகள் (Tirava Alavugal) - Fluid Measurement/Unit   |   நீளம் அளவுகள் (Neelam Alavugal) - Length Measurement/Unit

List of topics: Tamil

No comments:

Post a Comment